המטבח הלובי פורום אור שלום
22/12/2005 | 14:46  איך עושים הריסה (חמין חיטה)  שושי2 


האם מישהו יודע איך עושים חמין חיטה הריסה מה שנקרא שאוכלים בדרך כלל בשבת לפני הצהריים. האם משרים את החיטה קודם או שמא שמים ככה בסיר?


נכתב על ידי: שושי2

22/12/2005 | 15:46    השריית החיטה   מנהל המערכת  
   

אמא אומרת שאין צורך בהשריית החיטה במים לפני.
יתכן ואחרים נוהגים כן להשרות - מדוע שלא תנסי ?

ככה זה כשמדובר בשבת גשומה וחורפית ... יש לי חברים שכבר ביום שני-שלישי כשהם שומעים על שבת חורפית שתהיה, כבר מכינים את הנשים ומבקשים/דורשים טבכה בסלק או הריסה טובה ...

איפה המטבח של היום ואיפה זה של פעם



נכתב על ידי: מנהל המערכת

22/12/2005 | 16:31       אריסה - חמין חיטה לובי - מיסה   מיסה  
      


את החיטה לא משרים.

אם משרים את החיטה , החיטה נפתחת והופכת לבצק.

משרים חיטה לפני אפיית לחם. ללחם עם חיטה נבוטה או טרום נבוטה.

מי שאוהבת את החיטה אחת אחת ולא עיסה צריכה לטגן את החיטה לפני הבישול.

תמונה ומתכון אצל מנהל המערכת!


נכתב על ידי: מיסה

23/12/2005 | 2:13          חמין , אריסה.   גרציה  
         

להלן מתכון כפי שאני מכינה :לחמם מעט שמן , להוסיף  פפריקה  חריפה,מתוקה,
[לפי  טעם האוכלים]רסק עגבניות ,  ושנים שלש  עגבניות מגורדות  [מעט  סוכר]
לשבור חומציות העגבניה. כוס  של  חיטה  שלמה שטופה  היטב  [ללא  השרייה]
אישית  אני לא שמה  בשר   בגלל  הצמחונים  [יוצא  טעים]   מוסיפה מים  כוס בערך ,
מבשלת מספר דקות,  מוסיפה  שנים שלושה תפוחי  אדמה.  מכסה  את האריסה  במים ,
 ומבשלת על  אש קטנה ,מוסיפה  מספר ביצים  ,ולקראת השבת מכניסה  לתנור.
פלטה של שבת .חייבים לשים לב  גם שלא יישרף  ולא  להוסיף יותר מידי מים.
אצלי  בבית אוהבים בלי עוף   ובשר.לזה אני מכינה   טפינה  עם רגל   ושוקיים הודו ,
או  בשר  אדום [הכל תלוי.]  מקווה  שימצא חן  ויערב לכייך.
 שבת  שלום   גשומה  ונעימה!
                                                     עדנה.


נכתב על ידי: גרציה

23/12/2005 | 6:04          אריסה   דורי  
         

כף סוכר
פפריקה מתוקה
הריסה חריפה
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה
לטגן את הסוכר בשמן עד שציבעו זהבהב
להוסיף את הפפריקה ושאר התבלינים
להוסיף בשר (וכדאי רק בשר טרי של אדום אדום לקנות במגה)
ולהוסיף את החיטה מיים עד לכיסוי
(אני מכניסה קוקלות)
מביאה לרתיחה עד חצי שעה ולהכניס לתנור לכל הלילה
זה מתכון טוניסאי מדהים כדאי לנסות

שבת נפלאה לכולם
דורית



נכתב על ידי: דורי